Om Oss

Ocean Bus grundades 2013 av Mikael Odell och bröderna Max och Paul Ekwall. Målet var att vara först i Skandinavien med en amfibiebuss i kommersiellt bruk. Uppgiften kändes överkomlig i teorin men på grund av Sverige och EUs strikta lagar och förordningar visade sig projektet innebära betydligt mer arbete än vi hade räknat med från start. Men ”trägen vinner”, och efter åtskilliga möten med myndigheter, besiktningsorgan intresseorganisationer samt resor till fabriken i USA gjorde Ocean Bus sin jungfrufärd på Kungliga Djurgården i Stockholm i Augusti 2014.

Amfibiebussen som är döpt efter prinsessan Estelle av Sverige uppfyller säkerhetskraven för både buss och passagerarfartyg men i en och samma förpackning. Hon har och testats och godkänts av svenska besiktningsorgan och Transportstyrelsen. Hon är utrustad med all nödvändig säkerhetsutrustning och framförs av speciellt utbildad personal.

Vi på Ocean Bus vill passa på att tacka alla som bistått oss under det senaste året. Ni vet vilka ni är och utan er hade detta aldrig varit möjligt.

Ser fram emot att se er alla ombord

Ocean Bus Crew